29 recept med Nöt-, ox- och köttgryta

  • Klassisk kalops, skånsk kalops, kålkalops

    Klassisk kalops, skånsk kalops, kålkalops

    Kalops är klassisk svensk husmanskost, en enklare variant av fransosens Boe...

    Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svarighet: Lätt, Kock:

    104 Kcal / 100g

    551 Kcal / portion

    GBR (GI) 6 / portion

  • Kalops på märgpipa

    Kalops på märgpipa

    Kalops på märgpipa (bog med ben) ger en extra mustig gryta. Högrev och tunnbr...

    Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Kock:

    80 Kcal / 100g

    434 Kcal / portion

    GBR (GI) 6 / portion

  • Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta

    Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta

    Detta är ett förenklat recept av rätten. För klassisk tillagning se recept &g...

    Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    183 Kcal / 100g

    722 Kcal / portion

    GBR (GI) 5 / portion

  • Boeuf bourguignon (bourguignonne) ā la Julia Child

    Boeuf bourguignon (bourguignonne) ā la Julia Child

    Rätten benämns "bourguignon" på grund av vinsåsen. Denna sås anvä...

    Tid: 1 tim (+ 4 tim) , Svarighet: Avancerat, Kock:

    109 Kcal / 100g

    583 Kcal / portion

    GBR (GI) 3 / portion

  • Enkel burgundisk köttgryta

    Enkel burgundisk köttgryta

    Burgundisk = från Bourgogne, Frankrike, det vill säga Bourgogne.Koktid köttgr...

    Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svarighet: Lätt, Kock:

    144 Kcal / 100g

    585 Kcal / portion

    GBR (GI) 12 / portion

  • Carbonnades Flamande, flamländsk (belgisk) köttgryta kokt i öl

    Carbonnades Flamande, flamländsk (belgisk) köttgryta kokt i öl

    Öl är typisk i belgisk köttgryta, vilket ger en helt annan smak än rödvinet...

    Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Kock:

    97 Kcal / 100g

    521 Kcal / portion

    GBR (GI) 4 / portion

  • Fondue Bourguignonne, köttfondue från Bourgogne

    Fondue Bourguignonne, köttfondue från Bourgogne

    Portionsmängden är väl tilltagen för att gäster föredrar olika tillbehör. D...

    Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    206 Kcal / 100g

    2175 Kcal / portion

    GBR (GI) 8 / portion

  • Oxsvansragu med tomat, bönor och stekt polenta

    Oxsvansragu med tomat, bönor och stekt polenta

    Denna rätt kan med fördel tillredas i förväg, dagen innan. Tillaga och rensa ...

    Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svarighet: Medel, Kock:

    137 Kcal / 100g

    959 Kcal / portion

    GBR (GI) 2 / portion

  • Köttgryta med svamp och selleri

    Köttgryta med svamp och selleri

    Koktid köttgrytor: Det kan ta 1 till 4 timmar att tillaga en gryta beroende...

    Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svarighet: Medel, Kock:

    87 Kcal / 100g

    434 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

  • Höstgryta på högrev, rotsaker och svamp

    Höstgryta på högrev, rotsaker och svamp

    All buljong äts inte. För att få rätt portions- och näringsberäkningar ange...

    Tid: 30 min (+ 2 tim 30 min) , Svarighet: Medel, Kock:

    91 Kcal / 100g

    420 Kcal / portion

    GBR (GI) 1 / portion

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem