Oxsvansragu med tomat, bönor och stekt polenta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så långkokas kött >

 

 

Polentakastrull >

 

 

Om pot au feu >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Oxsvansragu med tomat, bönor och stekt polenta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 959

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3838 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 6%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 702 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så långkokas kött > Äts ej

Polentakastrull > Äts ej

Om pot au feu > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min + 4 tim )

  1. Bryn: Vänd oxsvanskotorna i mjöl. Stek ordentligt i het panna med smör. Lägg över i stor gryta.
  2. Gryta: Skala och grovskär lök och morot. Lägg i grytan tillsammans med övriga grytingredienser. Häll i vatten så det täcker. Ställ på spisen och koka upp. Lägg på ett lock och låt sjuda i 3-4 timmar tills köttet släpper från benen.
  3. Polenta: Koka upp vatten till polenta. Rör i gryn i det kokande vattnet. Koka sakta under omrörning i minst 20 minuter. Späd eventuellt med mer vatten, konsistensen ska vara som en gröt. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i form och låt stelna.
  4. Ta upp oxsvansen. Plocka av kött från ben.
  5. Sila buljongen och koka ner till ungefär hälften. Vänd ner bönor och kött. Värm på.
  6. Skär samtidigt polentan i portionsbitar. Stek i smör.

Kockens kommentar

Denna rätt kan med fördel tillredas i förväg, dagen innan. Tillaga och rensa köttet. Sila buljongen. Ställ kallt över natt. Nästa dag avlägsnas fettkakan som bildats på buljongytan. Värm upp buljongen, red av och smaka av. Tillsätt köttet och värm på.

Koktid köttgrytor: Det kan ta 1 till 4 timmar att tillaga en gryta beroende på köttkvalité. Bäst och säkrats är att tillaga grytor i förväg, gärna dagen innan. Då riskerar man inte segt kött när måltiden skall serveras. Köttet mår tvärtom bra av vila och uppvärmning på nytt. Läs mer > Så lagas köttgrytor.

Alternativ

Bräserad oxsvans

Klassisk oxsvanssoppa

Oxsvans tagine

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem