Köttgryta med svamp och selleri
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så lagas köttgrytor >

 

 

Så långkokas kött >

 

 

Om pot au feu >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Köttgryta med svamp och selleri

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 87

Kcal / portion: 434

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1737 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 502 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas köttgrytor > %

Så långkokas kött > Äts ej

Om pot au feu > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min + 1 tim 30 min )

  1. Bryn kött i smör i omgångar. Lägg i en gryta. Skala och grovhacka lök. Halvera champinjonerna. Skär blekselleri i skivor. Repa av bladen på timjan. Lägg allt i grytan.
  2. Slå på all vätska. Sätt på spisen. Låt småkoka i minst 1,5 timme. Prova om köttet är mjukt.
  3. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av med maizena utrört i lite kallt vatten.
  4. Servera med lite pilaffris.

Kockens kommentar

Koktid köttgrytor: Det kan ta 1 till 4 timmar att tillaga en gryta beroende på köttkvalité. Bäst och säkrats är att tillaga grytor i förväg, gärna dagen innan. Då riskerar man inte segt kött när måltiden skall serveras. Köttet mår tvärtom bra av vila och uppvärmning på nytt. Läs mer > Så lagas köttgrytor.

Passar till

Pilaffris

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem