Höstgryta på högrev, rotsaker och svamp
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så lagas högrev >

 

 

Så skummar man >

 

 

Om pot au feu >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Höstgryta på högrev, rotsaker och svamp

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 420

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1680 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 462 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas högrev > Äts ej

Så skummar man > Äts ej

Om pot au feu > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min + 2 tim 30 min )

  1. Skär kött i kuber 4x4 centimeter. Skala och hacka lök, skär i fyra delar. Ansa svamp. 
  2. Gryta: Bryn köttet i gryta eller stekkastrull tillsammans med lök och svamp. Tillsätt lagerblad och slå på buljong så det täcker. Koka upp. Skumma av ytan. Lägg på ett lock och sänk temperaturen. Låt sjuda i 2-3 timmar tills köttet börjar kännas mjukt, faller sönder.
  3. Tillbehör: Skala rotsaker. Tärna ungefär lika stora som köttet. Lägg ner när det är 10-15 minuter kvar på koktiden så de blir mjuka.
  4. Smaka av med salt och peppar. Strimla lite persilja och garnera med.

Kockens kommentar

All buljong äts inte. För att få rätt portions- och näringsberäkningar anges "Buljong som äts".

Koktid köttgrytor: Det kan ta 1 till 4 timmar att tillaga en gryta beroende på köttkvalité. Bäst och säkrats är att tillaga grytor i förväg, gärna dagen innan. Då riskerar man inte segt kött när måltiden skall serveras. Köttet mår tvärtom bra av vila och uppvärmning på nytt. Läs mer > Så lagas köttgrytor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem