Enkel burgundisk köttgryta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så långkokas kött >

 

 

Så lagas köttgrytor >

 

 

Om pot au feu >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkel burgundisk köttgryta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 585

GBR (GI) / port: 12

Recept: 2339 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 3%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 407 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så långkokas kött > Äts ej

Så lagas köttgrytor > Äts ej

Om pot au feu > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min + 1 tim 30 min )

  1. Lägg kött och syltlök (utan spad) i gryta. Tillsätt vatten, vin och fond. Låt småkoka i cirka 1,5 timme.
  2. Efter halva koktiden: Skala potatis och skär i bitar. Lägg ner potatisen i grytan.
  3. Smaka på köttet om det är klart. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva pain riche eller annat färskt bröd och servera till grytan.

Kockens kommentar

Burgundisk = från Bourgogne, Frankrike, det vill säga Bourgogne.

Koktid köttgrytor: Det kan ta 1 till 4 timmar att tillaga en gryta beroende på köttkvalité. Bäst och säkrats är att tillaga grytor i förväg, gärna dagen innan. Då riskerar man inte segt kött när måltiden skall serveras. Köttet mår tvärtom bra av vila och uppvärmning på nytt. Läs mer > Så lagas köttgrytor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem