23 recept med Oxfilé, tournedos

  • Oxfilé med bearnaise, stekt svamp och råstekt potatis

    Oxfilé med bearnaise, stekt svamp och råstekt potatis

    För att laga oxfilé till större sällskap, se recept > Oxfilé till stora sä...

    Tid: 50 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    179 Kcal / 100g

    964 Kcal / portion

    GBR (GI) 4 / portion

  • Tournedos med sparris

    Tournedos med sparris

    Tournedos skall vara 2,5 centimeter tjock av oxfiléns mittparti. På franska t...

    Tid: 40 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    105 Kcal / 100g

    679 Kcal / portion

    GBR (GI) 4 / portion

  • Chateaubriand med rödvinssmör och pommes de terre lyonnais

    Chateaubriand med rödvinssmör och pommes de terre lyonnais

    Chateaubriand är mittbiten på oxfilé, den finaste biten. Läs mer > Klicka ...

    Tid: 50 min , Svarighet: Halvavancerat, Kock:

    142 Kcal / 100g

    875 Kcal / portion

    GBR (GI) 4 / portion

  • Filé mignon/Filet mignon (oxfilé) grundrecept

    Filé mignon/Filet mignon (oxfilé) grundrecept

    Filé mignon (fr. filet mignon "lilla filén", mignon = söt, näpen) ä...

    Tid: 45 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    133 Kcal / 100g

    523 Kcal / portion

    GBR (GI) 8 / portion

  • Biff Rydberg

    Biff Rydberg

    Rätten uppfanns på och fick sitt namn efter Hotell Rydberg i Stockholm (läs m...

    Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    146 Kcal / 100g

    638 Kcal / portion

    GBR (GI) 5 / portion

  • Oxfilé till större sällskap

    Oxfilé till större sällskap

    Att köttet inte blir riktigt varmt om det vilat länge gör inte så mycket, bar...

    Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Kock:

    141 Kcal / 100g

    182 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

  • Inbakad oxfilé

    Inbakad oxfilé

    Populär rätt i Sverige på 1960- och 70-talet. Engelsk motsvarighet till inb...

    Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Halvavancerat, Kock: Arla

    178 Kcal / 100g

    880 Kcal / portion

    GBR (GI) 7 / portion

  • Beef Wellington (Biff Wellington, inbakad oxfilé)

    Beef Wellington (Biff Wellington, inbakad oxfilé)

    Rätten är troligen uppkallad efter lord Wellington, vinnaren av slaget vid Wa...

    Tid: 1 tim , Svarighet: Halvavancerat, Kock:

    204 Kcal / 100g

    757 Kcal / portion

    GBR (GI) 1 / portion

  • Tournedos Rossini

    Tournedos Rossini

    Originalreceptet är med stekt färsk gåslever. Rätten uppkallad efter den matg...

    Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock:

    173 Kcal / 100g

    691 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

  • Coeur de filet Provençal, Oxfilé provencale

    Coeur de filet Provençal, Oxfilé provencale

    Coeur de filet (fr. "filéns hjärta") = filéns mittparti (läs mer,...

    Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    177 Kcal / 100g

    491 Kcal / portion

    GBR (GI) 7 / portion

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem