Biff Rydberg
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Om bräcka, såtering >

 

 

Om Biff Rydberg >

 

 

Så råsteks potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Biff Rydberg

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 638

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2551 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 8%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 438 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om bräcka, såtering > Äts ej

Om Biff Rydberg > Äts ej

Så råsteks potatis > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Förbered: Skala potatisen. Tärna smått. Skala och finhacka lök. Skär oxfilén i kuber 3x3 cm. Finhacka persilja. Använd helst flera stekpannor.
  2. Fräs lök i smör och olja på medelvärme. Kan smaksättas med lite soja och en skvätt öl. Håll varmt.
  3. Stek potatis gyllenbrun och lätt knaprig i smör på medelhög värme. Salta lätt. Låt rinna av på hushållspapper. 
  4. Såtera köttet (stek hastigt) i smör på högsta värme, så att köttet får mörk stekyta utan att vara bränd och en rosa insida. Läs mer > Om bräcka, såtera.
  5. Servera: Lägg upp kött, lök och potatis i rader på fat eller tallrik. Lägg på en äggula. Strö persilja över. Servera med senap eller senapsmousse (se kommentar nedan).

Kockens kommentar

Rätten uppfanns på och fick sitt namn efter Hotell Rydberg i Stockholm (läs mer > Om Biff Rydberg). Tillagas av oxfilé och inte av biffen (ytterfilén). Förebilden var Boeuf sauté Lyonnais. En variant av detta recept är Biff Greta även kallat Biff special. Se receptet via länk nedan.

Senapsmousse är gott tillbehör. Till 4 portioner: Vispa upp 2 dl grädde, tillsätt 1 dl socker. Rör ner 1 dl Colemans senapspulver, eventuellt också lite mosade bruna senapskorn. Låt stå och dra en stund i kylen. Vid servering, doppa en matsked i varmvatten. Forma små ägg av moussen och lägg på köttet.

Receptet reviderat 2020                       

Alternativ

Boeuf sauté Lyonnaise

Biff Greta, Biff special

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem