187 recept med Bröd, matbröd

  • Klassiska scones - grundrecept

    Klassiska scones - grundrecept

    Scones är klassiskt engelskt bakpulverbröd (läs mer > Om scones). Det är e...

    Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    323 Kcal / 100g

    165 Kcal / portion

    GBR (GI) 12 / portion

  • Frallor, småfranska, kuvertbröd - grundrecept

    Frallor, småfranska, kuvertbröd - grundrecept

    En bagare knådar inte, han "river" degen, vilket är ett gammalt u...

    Tid: 45 min (+ 1 tim 30 min) , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    253 Kcal / 100g

    163 Kcal / portion

    GBR (GI) 20 / portion

  • Yoghurtlimpa, filmjölksbröd grundrecept

    Yoghurtlimpa, filmjölksbröd grundrecept

    Bakpulverbröd är det enklaste och snabbaste mat­brödet man kan baka. Degen sk...

    Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svarighet: Lätt, Kock:

    284 Kcal / 100g

    2403 Kcal / portion

    GBR (GI) 76 / portion

  • Råglimpa, mörkt mjukt bröd - grundrecept

    Råglimpa, mörkt mjukt bröd - grundrecept

    1 sats ger 2 limpor, eller ca 20-25 bullar. Läs mer > Om mjukt rågbröd.Vat...

    Tid: 2 tim , Svarighet: Medel, Kock:

    256 Kcal / 100g

    1538 Kcal / portion

    GBR (GI) 62 / portion

  • Rågsiktsbröd - grundrecept

    Rågsiktsbröd - grundrecept

    Vatten ger luftigare bröd än mjölk, som ger fylligare bröd, mer finkornigt oc...

    Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    252 Kcal / 100g

    1956 Kcal / portion

    GBR (GI) 133 / portion

  • Poolish, tunn fördeg till brödbak

    Poolish, tunn fördeg till brödbak

    Bagaren använder i en stor fördeg 0,52% jäst räknat på mjölmängden. Poolish...

    Tid: 5 tim 30 min (+ 14 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Kock: Kockskolan

    258 Kcal / 100g

    1473 Kcal / portion

    GBR (GI) 95 / portion

  • Rågsurdegsgrund, surdegsgrund på råg eller rågsikt

    Rågsurdegsgrund, surdegsgrund på råg eller rågsikt

    Mjöl väger cirka 60 gram per dl (80g = ~1,3 dl). Surdeg kan tillagas av fint ...

    Tid: 15 min (+ 120 tim) , Svarighet: Medel, Kock:

    122 Kcal / 100g

    310 Kcal / portion

    GBR (GI) 11 / portion

  • Tunnbröd bakat i ugn, mjukt eller hårt - grundrecept

    Tunnbröd bakat i ugn, mjukt eller hårt - grundrecept

    Tunnbröd bakas av varierande mjölsorter, lite som det behagar. Mängd vätska...

    Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    353 Kcal / 100g

    108 Kcal / portion

    GBR (GI) 4 / portion

  • Fröknäcke grundrecept

    Fröknäcke grundrecept

    Det finns många varianter på fröknäcke, men svårare än så här behöver det i...

    Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svarighet: Lätt, Kock:

    352 Kcal / 100g

    135 Kcal / portion

    GBR (GI) 1 / portion

  • Knäckebröd grundrecept

    Knäckebröd grundrecept

    Grovknäckebröd bakas traditionellt och industriellt vanligen av fullkornsrå...

    Tid: 45 min (+ 1 tim 30 min) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    379 Kcal / 100g

    320 Kcal / portion

    GBR (GI) 23 / portion

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem