Saftigaste ryggbiffen?
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Så ugnslagas biff >

 

 

När är biffen färdigstekt?

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Saftigaste ryggbiffen?

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 307

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2453 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 24%

Fett: 6%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 206 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så ugnslagas biff > Äts ej

När är biffen färdigstekt? Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (11 tim )

  1. Ta ut köttet från kylskåpet några timmar i förväg och låt det bli rumsvarmt. Salta köttet rikligt runt om.
  2. Sätt ugnen på 75°C.
  3. Torka av köttytan. Fukt ger kokeffekt i stället för fin stekyta. Salta rikligt runt om.
  4. Hetta upp en stekpanna på högsta värme tills rykande het. Tillsätt matolja och lite smör. Det skall fräsa ordentligt när köttet steks. Brunstek köttbiten runt om.
  5. Stick in en termometer till mitten av köttet. Lägg steken på ugnsgaller med ugnsplåt under. Sätt in i ugn och stek i cirka 9 timmar till kärntemperatur 57°C.
  6. En stek tillagad i 75°C avger ringa köttsaft och behöver därför inte vila.

Kockens kommentar

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.

Passar till

Stora pommes frites

Smörslungad brysselkål

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem