Stora pommes som kokts och friterats
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så friteras rotfrukter >

 

 

Fritös >

 

 

Fettupptag vid fritering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Stora pommes som kokts och friterats

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 257

GBR (GI) / port: 19

Recept: 1027 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 9%

Kolhydrater: 27%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 128 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så friteras rotfrukter > Äts ej

Fritös > Äts ej

Fettupptag vid fritering Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min + 12 tim )

  1. Skala och skär potatis i stora stavar (1,5x1,5 cm). Koka potatisstavarna  nästan mjuka (5-10 min.). Känn med sticka att de fortfarande är lätt råa.
  2. Spola potatisen i kallt vatten för att avstanna kokprocessen. Sprid ut stavarna på plåt, täck med folie eller dylikt och ställ in i kylen någon timme, helst över natt.
  3. Hetta upp frityrolja (rapsolja) till 140°C.
  4. Fritera: Lägg i potatisen. Fritera tills de har fått fin färg, cirka 5 minuter.
  5. Lägg över på hushållspapper för fettavrinning och salta. Servera snarast.

Kockens kommentar

Stora potatisstavar inklusive pommes frites, måste kokas två gånger. Det kan ske i olja båda gångerna vilket gäller för strips och pommes frites, eller först kokas i vatten och sedan friteras i olja som i detta fall, vilket inte ger lika krispiga potatisstänger. Läs mer > Så friteras rotfrukter.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem