Köttfyllning till pirog, paj o.d.
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Satser: 1

Kockskolan:

 

Om piroger >

 

 

Så lagas matpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Köttfyllning till pirog, paj o.d.

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 1332

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1332 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 12%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 782 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om piroger > Äts ej

Så lagas matpajer > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Rensa svamp. Skala och finhacka lök.
  2. Putsa köttet fritt från fett och senor. Finskär köttet i pyttesmå bitar.
  3. Stek svampen torr i panna utan fett på medelhög värme. Tillsätt matfett och lök och stek vidare i några minuter. Lägg åt sidan.
  4. Fräs löken i matfett tills mjuk och glansig.Tillsätt köttet och stek ytterligare i 3-5 minuter.
  5. Tillsätt svampen och  crème fraiche och lått sjuda en stund. Smaka av med chilipepparsås, salt och peppar.
  6. Häll fyllningen på hushållspapper för avrinning. Fyllning i pajer och piroger får inte vara blöt. Låt svalna innan fyllningen används.

Kockens kommentar

Olika slags kött passar som fyllning- lamm, fågel, fläskkött. Eftersom köttet finhackas är det onödigt med finare och dyrare kött. Likaså kan kryddor varieras efter behag. Pajer och piroger passar väl med stark kryddning.

Passar till

Pirog med jäsdeg

Rågpiroger

Piroger med pajdeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem