Amerikansk stuffing till kalkon
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ströbröd

2.0 

dl

Timjan färsk

1.0 

kvist

Salvia färsk

2.0 

kvistar

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Amerikansk stuffing till kalkon

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 518

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2071 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 12%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 289 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Ströbröd 2.0 dl 21%

Timjan färsk 1.0 kvist 0%

Salvia färsk 2.0 kvistar 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min )

Stuffing är klassisk fyllning av kalkon i USA och Kanada till Thanksgiving (tacksägelsedagen), men används också som tillbehör. Se recept > Kalkonmiddag ā la Thanksgiving.

  1. Skala och finhacka lök. Hacka kryddor.
    Hacka champinjoner och bacon smått.
  2. Stek på medelhög värme tills det börjar ta färg. Blanda med övriga ingredienser.
  3. Fyll kalkonen med stuffingen och knyt ihop fågeln.
  4. Som tillbehör: Lägg i smord ugnsfast form och sätt in i ugn på 150°C i cirka 1 timme.

Kockens kommentar

Stuffings i England/USA = fyllning för att ge en anrättningen smak, vanligtvis fyllning av fågel, varvid fyllningen inte brukar ätas. Stuffing kan även vara fyllning till exempel i paprika, eller en anrättning som tillbehör till mat, men då tillagad som en "låda" eller gratäng.

Passar till

Kalkonmiddag ā la Thanksgiving

Hel kalkon i ugn

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem