Kalkonmiddag ā la Thanksgiving
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Tillbehör:

 

Brysselkål färsk

200.0 

gram

Tranbärssylt

2.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kalkonmiddag ā la Thanksgiving

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 815

GBR (GI) / port: 4

Recept: 4888 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 6%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 584 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Brysselkål färsk 200.0 gram 1%

Tranbärssylt 2.0 dl 7%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (4 tim )

  1. Stuffing: Skala och hacka lök. Hacka kryddor, champinjoner och bacon smått.
  2. Stek bacon och lök på medelhög värme tills det börjar ta färg. Blanda med övriga ingredienser. Fyll kalkonen med "stuffing". Laga gärna extra "stuffing" separat, som tillbehör till maten. Stuffingen i kalkonen brukar inte ätas.
  3. Kalkon: Laga kalkon enligt grundrecept Hel kalkon i ugn. Tidsåtgång 3-4 timmar.
  4. Sås: Lägg inälvor från kalkonen i en ugnsfast form. Ställ in i ugn i 1 timme.
  5. Ta ut inälvorna och lägg i en kastrull. Tillsätt lite sky från kalkonen, portvin, kycklingfond och ev. lite vatten och låt koka ner till halva mängden. Tag ur och släng inälvorna. Tillsätt grädde och koka lite till. Smaka av med salt och peppar.
  6. Sötpotatismos: Skala och dela sötpotatis och potatis i mindre bitar (potatisen i hälften så stora bitar som sötpotatisen). Koka dem mjuka (cirka 15 minuter). Häll av vattnet och mosa med grädde, lite smör, salt och peppar. Håll varmt.
  7. Brysselkål: Koka kålen i 5-8 minuter (al dente). Servera gärna med lite smält smör.
  8. Lägg upp allt på olika fat och låt var och en vid middagsbordet skära sig en bit av kalkonen och ta för sig av tillbehör.

Kockens kommentar

Thanksgiving Day (tacksägelsedagen) är en helgdag i USA och Canada alltsedan 1621, då pilgrimerna i Plymouth höll en tacksägelsefest för att fira den första skörden i det nya landet. Traditionellt äter man kalkon denna dag. Äts rätten med stuffing som tillbehör ökar kalorimängden med 33% till ca 1100 Kcal per portion.

Thanksgivenmiddag

Hel kalkon i ugn

Stuffing som tillbehör

Pumpapaj till efterrätt

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem