Grillad marinerad hel ryggbiff
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 12

Så grillas nötstek >

 

 

När är biffen färdigstekt?

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillad marinerad hel ryggbiff

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 195

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2337 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 24%

Fett: 4%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 142 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så grillas nötstek > Äts ej

När är biffen färdigstekt? Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

...

Skapat av
Scan

Tillagning

  1. Starta grillen i god tid. Köttet skall vara fritt från hinnor och senor.
  2. Tillbehör: Förbered och tillaga tillbehör enligt eget önskemål. Tillagningstid ej medräknad.
  3. Skala och hacka vitlök.
  4. Blanda ingredienserna till marinaden.
  5. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll i marinaden. Se till att köttet täcks ordentligt runt om av marinaden. Lägg in i kyl minst 2 timmar, helst över natt.
  6. Torka av köttet och salta det ordentligt runtom.
  7. Grilla på medelvarm gasolgrill eller över indirekt kolglöd. Lägg på lock. Vänd flera gånger under grillningen.
  8. Grilla till kärntemperatur (innertemperatur) 60°C, det tar cirka 45-60 minuter.
  9. Låt köttet vila cirka 20 minuter innan det skärs upp.

Kockens kommentar

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem