Marinerade rödbetor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Örtkryddor torkade

 

 

Havssalt

 

 

Vitpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Marinerade rödbetor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 273

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1091 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 11%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 191 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Örtkryddor torkade 0%

Havssalt 0%

Vitpeppar 0%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Tvätta rödbetorna rena. Skär av blasten. Lägg dem i en kastrull och fyll på med vatten så att betorna täcks.
  2. Koka betorna nästan mjuka under lock på medelvärme i 15-60 minuter. Späda vår 15-20, vinter 45-60, skurna vinter 20-30 minuter. Känn med sticka (=fast men inte stumt).
  3. Spola betorna i kallt vatten och gnid bort skalen. Skär i skivor eller kuber och lägg upp på serveringsfat.
  4. Blanda olja, vinäger, örtkrydda, vatten. Häll det över betorna. Strö över havssalt eller annan grövre salt och dra några varv med vitpepparkvarn över.

Kockens kommentar

Marinerade rödbetor passar till stekt kött och korv. Är också en bra ingrediens i olika förrätter. Rödbetor har starkt färgämne. Är skalet oförstört färgar de inte. Använd plasthandske för att inte få röda fingrar.

Passar till

Rullsylta

Pytt i panna

Sjömansbiff

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem