Sjömansbiff - Boeuf Nelson - Bryggarbiff
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så bräseras nötbog >

 

 

Landskapsrätter >

 

 

Om bräsering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sjömansbiff - Boeuf Nelson - Bryggarbiff

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 480

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1919 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 2%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 538 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så bräseras nötbog > Äts ej

Landskapsrätter > Äts ej

Om bräsering > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Putsa och skär köttet i cm-tjocka skivor. Platta ut dem helt lätt.
  2. Skala potatis och lök. Skär potatisen i tjocka skivor och löken tunt.
  3. Bryn eller fräs löken mjuk några minuter i smör i en stekpanna. Ta upp löken.
  4. Bryn köttskivorna ett par minuter på båda sidorna och krydda med salt och peppar.
  5. Häll på öl, vatten eller buljong. Tillsätt lagerblad och timjan. Lägg på lock och låt småputtra i 10 minuter.
  6. Varva potatis, kött och lök i en gryta eller eldfast form. Potatis skall ligga underst och överst. Häll på vätskan från stekpannan och tillsätt mer så att det täcker ingredienserna.
  7. Låt sjuda under lock på svag värme i 40-60 minuter tills köttet är mört.
  8. Servera direkt ur grytan. Garnera med hackad persilja.

Kockens kommentar

Sjömansbiff är en klassisk maträtt tillagad av skivad fransyska, ytter- eller innanlår som kokas i (mörkt) öl tillsammans med potatis, lök och kryddor. "Sjöman" för att det var praktiskt på båt att tillaga ingredienserna samlat i en gryta och för att öl var den vätska som fanns tillgängligt (i brist på färskt vatten). I England kallas rätten Boeuf Nelson efter sjöamiralen lord Nelson (som besegrade fransmännen vid Trafalgar). Bryggarbiff är en snarlik variant av sjömansbiff. Läs mer > Om grytbiffar. Sjömansbiff har utsetts av ICA Buffé till Blekinges landskasprätt (läs mer > Svenska landskapsrätter).

Passar till

Heminlagd ättiksgurka

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem