Helstekt entrecôte med färsk bönsallad och kall bearnaise
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Kockskolan:

 

Så ugnslagas entrecote >

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Helstekt entrecôte med färsk bönsallad och kall bearnaise

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 709

GBR (GI) / port: 9

Recept: 5674 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 5%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 492 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så ugnslagas entrecote > Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

...

Skapat av
Svenskt kött

Tillagning (2 tim )

  1. Värm ugnen till 175°C.
  2. Gnid in kött med salt, peppar och vitlökspulver.
  3. Bryn i smör i het panna. Bryn köttet runt om till fin yta.
  4. Stek: Lägg köttet på galler i en ugnssäker form. Stick en köttermometer i den tjockaste delen. Ställ in i nedre delen av ugnen. Stek till kärntemperatur 60°C, det tar cirka 1 timme per kilo. Då får du ett rosastekt kött. Låt köttet vila cirka 15 minuter innan det skärs upp.
  5. Färsk bönsallad: Halvera tomater. Skala och finhacka schalottenlök. Koka bönor i lättsaltat vatten cirka 5 minuter. Häll av vattnet. Kyl i isvatten. Blanda bönorna med körsbärstomater och schalottenlök.
  6. Dressing: Finhacka vitlök. Blanda samman vitlök, citronsaft, olja, salt och peppar. Slå över bönsalladen.
  7. Kall bearnaise: Riv lök. Blanda samman alla ingredienser till såsen. Låt den stå och mogna en stund före servering.

Kockens kommentar

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.
eftersteker köttet något. Läs mer > Om innertemperaturer.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem