14 recept med Ugnsstekt nötkött, nötstek
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Oxstek (nötstek) i ugn tillagad på klassiskt vis
Spädning: Vätska i långpannan ger fuktig värme och saftigare kött. Förr spädd...
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
223 Kcal / 100g
317 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Ungstekt oxbringa
Bringstek förekommer sällsynt på matbordet i svenska hushåll. Märkligt nog,...
Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
273 Kcal / 100g
1435 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Ugnstekt nötrulle
Fryst kan köttet tillagas som tjälknöl, läs mer > Om tjälknöl.Kärntemper...
Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
129 Kcal / 100g
206 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Rostad högrev med kantareller, rotsakscreme och friterad baguette
Det här är en lätt måltid (portionsvikt 300 gram). Öka ingrediensmängden elle...
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
238 Kcal / 100g
736 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Tjälknöl med rostad selleriaioli
Den låga ugnstemperaturen ger saftigt kött som är jämnt genomstekt. Köttet bl...
Tid: 8 tim (+ 5 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
173 Kcal / 100g
729 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Honungs- och pepparglaserad fransyska med rostade rotfrukter och morotsdipp
Kocken rekomenderar naturbeteskött.Kärntemperatur kött ("innetemperatur&...
Tid: 2 tim (+ 4 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Kock:
126 Kcal / 100g
715 Kcal / portion
GBR (GI) 3 / portion
-
Långsamt ugnslagad högrevsstek av högrevskärna/högrevshjärta
Köttet på högreven närmast entrecoten är mörast och snarlikt entrecote. O...
Tid: 30 min (+ 5 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
124 Kcal / 100g
548 Kcal / portion
GBR (GI) 3 / portion
-
Flankstekssandwich med snabba pickles, pepparrot och potatispuré
Laga gärna egen mörk buljong, se länk nedan.
Tid: 1 tim (+ 4 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Kock:
151 Kcal / 100g
945 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Nötbog i lergryta med rotsaker
Kärntemperatur kött ("innetemperatur"): Stekgrader köttKärnt...
Tid: 2 tim 30 min , Svarighet: Medel, Kock:
90 Kcal / 100g
467 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Luffarstek/luffarbiff (fjäderbladsbogstek, flat iron steak)
"Luffar"-stek/-biff för att det är ett billigare alternativ till ...
Tid: 1 tim , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
167 Kcal / 100g
741 Kcal / portion
GBR (GI) 5 / portion