14 recept med Ugnsstekt nötkött, nötstek

  • Ugnstekt nötrulle

    Ugnstekt nötrulle

    Fryst kan köttet tillagas som tjälknöl, läs mer > Om tjälknöl.Kärntemper...

    Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    129 Kcal / 100g

    206 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

  • Oxstek (nötstek) i ugn tillagad på klassiskt vis

    Oxstek (nötstek) i ugn tillagad på klassiskt vis

    Spädning: Vätska i långpannan ger fuktig värme och saftigare kött. Förr spädd...

    Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    223 Kcal / 100g

    317 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

  • Högrevsstek i ugn

    Högrevsstek i ugn

    Högrev är ett smakrikt kött med varierande mörhetsgrad. Högrevskärnan är mö...

    Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    106 Kcal / 100g

    452 Kcal / portion

    GBR (GI) 8 / portion

  • Nötbog i lergryta med rotsaker

    Nötbog i lergryta med rotsaker

    Kärntemperatur kött ("innetemperatur"): Stekgrader köttKärnt...

    Tid: 2 tim 30 min , Svarighet: Medel, Kock:

    90 Kcal / 100g

    467 Kcal / portion

    GBR (GI) 4 / portion

  • Ugnsgrillad flankstek

    Ugnsgrillad flankstek

    Flankstek är en av de ingående musklerna i kållappen (oxens magpa...

    Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svarighet: Medel, Kock:

    97 Kcal / 100g

    515 Kcal / portion

    GBR (GI) 6 / portion

  • Långsamt ugnslagad högrevsstek av högrevskärna/högrevshjärta

    Långsamt ugnslagad högrevsstek av högrevskärna/högrevshjärta

    Köttet på högreven närmast entrecoten är mörast och snarlikt entrecote. O...

    Tid: 30 min (+ 5 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    124 Kcal / 100g

    548 Kcal / portion

    GBR (GI) 3 / portion

  • Ugnsstekt apelsinglaserad bogstek med stjärnanis

    Ugnsstekt apelsinglaserad bogstek med stjärnanis

    Bogsteken bör vara väl mörad, alternativt kan kalvbog användas.Kärntemperat...

    Tid: 1 tim 15 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    97 Kcal / 100g

    610 Kcal / portion

    GBR (GI) 7 / portion

  • Ugnslagad marinerad oxbringa

    Ugnslagad marinerad oxbringa

    Stektiden är kort och stor risk finns att köttet inte blir tillräckligt mört....

    Tid: 2 tim 30 min (+ 3 tim) , Svarighet: Medel, Kock:

    124 Kcal / 100g

    651 Kcal / portion

    GBR (GI) 6 / portion

  • Honungs- och pepparglaserad fransyska med rostade rotfrukter och morotsdipp

    Honungs- och pepparglaserad fransyska med rostade rotfrukter och morotsdipp

    Kocken rekomenderar naturbeteskött.Kärntemperatur kött ("innetemperatur&...

    Tid: 2 tim (+ 4 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Kock:

    126 Kcal / 100g

    715 Kcal / portion

    GBR (GI) 3 / portion

  • Tjälknöl med rostad selleriaioli

    Tjälknöl med rostad selleriaioli

    Den låga ugnstemperaturen ger saftigt kött som är jämnt genomstekt. Köttet bl...

    Tid: 8 tim (+ 5 tim) , Svarighet: Medel, Kock:

    173 Kcal / 100g

    729 Kcal / portion

    GBR (GI) 1 / portion

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem