14 recept med Ugnsstekt nötkött, nötstek
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Nötbog i lergryta med rotsaker
Kärntemperatur kött ("innetemperatur"): Stekgrader köttKärnt...
Tid: 2 tim 30 min , Svarighet: Medel, Kock:
90 Kcal / 100g
467 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Ugnsgrillad flankstek
Flankstek är en av de ingående musklerna i kållappen (oxens magpa...
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
97 Kcal / 100g
515 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Ugnsstekt apelsinglaserad bogstek med stjärnanis
Bogsteken bör vara väl mörad, alternativt kan kalvbog användas.Kärntemperat...
Tid: 1 tim 15 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
97 Kcal / 100g
610 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Högrevsstek i ugn
Högrev är ett smakrikt kött med varierande mörhetsgrad. Högrevskärnan är mö...
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
106 Kcal / 100g
452 Kcal / portion
GBR (GI) 8 / portion
-
Långsamt ugnslagad högrevsstek av högrevskärna/högrevshjärta
Köttet på högreven närmast entrecoten är mörast och snarlikt entrecote. O...
Tid: 30 min (+ 5 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
124 Kcal / 100g
548 Kcal / portion
GBR (GI) 3 / portion
-
Ugnslagad marinerad oxbringa
Stektiden är kort och stor risk finns att köttet inte blir tillräckligt mört....
Tid: 2 tim 30 min (+ 3 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
124 Kcal / 100g
651 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Honungs- och pepparglaserad fransyska med rostade rotfrukter och morotsdipp
Kocken rekomenderar naturbeteskött.Kärntemperatur kött ("innetemperatur&...
Tid: 2 tim (+ 4 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Kock:
126 Kcal / 100g
715 Kcal / portion
GBR (GI) 3 / portion
-
Ugnstekt nötrulle
Fryst kan köttet tillagas som tjälknöl, läs mer > Om tjälknöl.Kärntemper...
Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
129 Kcal / 100g
206 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Flankstekssandwich med snabba pickles, pepparrot och potatispuré
Laga gärna egen mörk buljong, se länk nedan.
Tid: 1 tim (+ 4 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Kock:
151 Kcal / 100g
945 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Luffarstek/luffarbiff (fjäderbladsbogstek, flat iron steak)
"Luffar"-stek/-biff för att det är ett billigare alternativ till ...
Tid: 1 tim , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
167 Kcal / 100g
741 Kcal / portion
GBR (GI) 5 / portion