Äppelpaj med romrussin
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar (10/paj): 10

Om osötad pajdeg >

 

 

Om mördeg >

 

 

Om finpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Äppelpaj med romrussin

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 303

Kcal / portion: 395

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3951 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 14%

Kolhydrater: 40%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 130 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om osötad pajdeg > Äts ej

Om mördeg > Äts ej

Om finpajer > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Pajdeg: Knåda ihop pajdegen. Se recept > Klassisk svensk pajdeg. Ställ i kylskåp en timme.
  2. Skala och skär ner äpplen i lite mindre bitar. Hetta upp en stekpanna. Lägg i smör, äpplen, russin och socker. Låt smälta ihop i ett par minuter. Slå på rom. Låt koka in. Tag upp och låt kallna.
  3. Smuldeg: Blanda ihop smuldegen. Se recept > Smulpaj - grundrecept.
  4. Kavla ut pajdegen. Klä en form cirka 24 cm i diameter. Låt stå kallt i minst 20 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200°C.
  6. Förgrädda pajskalet i 5 minuter. Läs mer > Så förgräddas pajskal.
  7. Fyllning: Fyll skalet med äpplena. Smula över smuldegen. Sätt in i ugnen igen i 10-15 minuter tills smulorna fått färg.
  8. Servera med lite lättvispad grädde, gärna smaksatt med lite rom.

Pajdegsalternativ

Klassisk svensk pajdeg

Smulpaj - grundrecept

Pâte sucrée, fransk söt pajdeg

Söt pajdeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem