Burgundisk oxfilé med klyftpotatis (GI-recept)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Burgundisk oxfilé med klyftpotatis (GI-recept)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 306

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1225 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 2%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 288 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

...

Skapat av
Matidag

Tillagning

  1. Ugn 225°C.
  2. Skär köttet i skivor. Bryn det hastigt i smöret i en het stekpanna så att det får färg. Lägg upp köttet på ett ugnssäkert fat.
  3. Hacka schalottenlöken och vitlöken. Skiva champinjonerna och fräs i smör i en stekpanna. Krydda med timjan, salt och peppar. Klicka svampröran på köttet. Stek köttet i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  4. Skala och finhacka löken till såsen. Koka den tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré och peppar i ca 10 minuter. Rör ner maizena utrört i lite vatten.
  5. Servera med klyftpotatis.

Kockens kommentar

GBR 1 = lågt. Portionsvikten är låg. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem