Stekt biff med äppel- och rödvinschutney
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks biff >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Stekt biff med äppel- och rödvinschutney

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 545

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2182 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 453 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så pannsteks biff > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skala och grovskär äpplen. Skala och finhacka rödlök och vitlök.
  2. Chutney: Hetta upp lite smör i en tjockbottnad kastrull. Lägg i rödlök och vitlök och fräs hastigt utan att bränna (en halv minut). Tillsätt äpplen, rödvin, vatten och oxfond. Låt sjuda cirka 15 minuter på låg värme. Salta och peppra.
  3. Potatis: Skala och fintärna potatis. Hetta upp en stekpanna på högsta värme. Tillsätt potatis och stek den knaprig i rikligt med smör. Vänd några gånger med stekspade. Låt gärna rinna av på hushållspapper. Servera.
  4. Biff: Salta biffen. Hetta upp matolja i stekpanna på högsta värme tills rykande hett. Lägg köttet i pannan (högst 2 åt gången). Vänd köttet varje halvminut. Stek sammantaget 2 minuter per sida, eller enligt eget önskemål. Låt köttet vila 5 minuter. Läs mer > Så pannsteks biff. 
  5. Servera.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem