Fisk- och räksoppa (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ger 1 tallrik/portion

 

Hotade fiskarter >

 

 

Om skaldjursbuljong >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fisk- och räksoppa (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 541

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2165 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 21%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 238 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Ger 1 tallrik/portion 

Hotade fiskarter > Äts ej

Om skaldjursbuljong > %

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min + 10 min )

  1. Skär fisken i tunna skivor, mindre bitar. Rensa räkorna.
  2. Koka upp grädde, mjölk och fond i en kastrull. Se till att det inte kokar över.
    Smaka av med salt.
  3. Lägg den råa fisken i mitten av tallrikarna. Häll den heta gräddsåsen över fisken. Tillsätt räkorna och garnera med kryddgrönt. Servera.

Kockens kommentar

Den heta såsen "lättkokar" den tunna fisken på tallriken. En enkel, snabblagad och mycket god soppa. Har man tillgång till hemlagad skaldjursbuljong kan man med fördel byta ut mjölken mot denna. Tillsätt i så fall lite mer grädde. Se recept > Koka räkbuljong.

Piggvar som art anses "missgynnad" dvs viss utrotningsrisk. Läs mer > Hotad fiskart.

Passar till

Koka räkbuljong

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem