Skomakarlåda
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om skomakarlåda >

 

 

Så pannsteks biff >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Skomakarlåda

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 193

Kcal / portion: 1113

GBR (GI) / port: 3

Recept: 4450 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 14%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 575 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om skomakarlåda > Äts ej

Så pannsteks biff > Äts ej

...

Tillagning (45 min )

Se Tommy Myllymäki laga skomakarlåda, klicka på "Mitt Kök, Skomakarlåda" under bilden.

  1. Sås: Skiva löken tunt och stek den mjuk i smör. Tillsätt svålen från sidfläsket som ger smak till såsen. Tillsätt några kvistar timjan och rödvin. Låt såsen reducera till hälften. Slå på fonden. Låt sedan såsen koka ner till hälften på låg värme. Red den med lite maizena. Sila såsen. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Potatis: Koka potatisen mjuk. Mosa med potatisstöt och blanda med smör, mjölk och grädde medan potatisen är varm. Vispa upp till ett fluffigt potatismos.
  3. Stek: Skär ner sidfläsket till små kuber och strimla purjolöken fint.
  4. Salta och peppra köttet, stek sedan på hög värme i smör, 2-4 minuter per sida. Låt köttet vila innan servering, stek då sidfläsk och purjolöken krispigt.
  5. Servera med potatismos i botten, fortsätt med köttbiten, topp och stekt sidfläsk och purjolök. Häll på sås.

Kockens kommentar

Skomakarbiff (skomakarbit) är den bakre delen av biffraden. På biffens ovansida sitter en sena som skärs bort. Senan fortsätter ner i skomakarbiten och måste också skäras bort. Köttet får inte samma höjd som den främre delen av biffraden, men har samma fina smak och konsistens. Det går också bra att använda skivad biff. Recept med skomakarlåda tillagas ibland av annat kött som oxfilé, kalvfilé, prinskorv, köttfärs med mera (även torsk!). Kockskolan finner detta beklagligt. Klassiska recept bör förbli klassiska. Läs mer > Om skomakarlåda. Rödvinssåsen tillhör inte originalreceptet utan är Tommys tillägg.

Alternativ

Biffstek med lök

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem