Helstekt biff med rotsaksbearnaise
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så ugnslagas biff >

 

 

När är biffen färdigstekt?

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Helstekt biff med rotsaksbearnaise

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 570

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2278 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 6%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 491 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så ugnslagas biff > Äts ej

När är biffen färdigstekt? Äts ej

...

Skapat av
kryddan

Tillagning

  1. Rumstemperera köttet i några timmar. Skär köttet i två bitar på längden så att det blir som två filéer (ungefär som oxfilé). Salta och peppra.
  2. Sätt ugnen på 100°C.
  3. Biff: Bryn runtom i smör och olja. Lägg på plåt och baka i mitten av ugnen till en innertemperatur på 58°C, i cirka 1 timme. Låt köttet vila cirka 10 minuter innan servering.
  4. Tillbehör: Skala och skär morot och palsternacka i mindre bitar. Koka i saltat vatten tills de är helt mjuka. Häll av och mixa slätt med stavmixer eller i en blender.
  5. Skala och finhacka löken. Koka tillsammans med vinäger, pepparkorn, hackad dragon och vatten. All vätska ska koka in i löken. Plocka bort och släng pepparkornen.
  6. Vänd ner rotsakspuré och smör i löken. Rör runt till en puré och smaka av med salt.
  7. Servera den skivade biffenmed krispig grönsallad och en klick riktigt varm puré.

Kockens kommentar

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.

 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem