Biff Stroganoff - strimlad nötbiff
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Såtös >

 

 

Så pannsteks biff >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Biff Stroganoff - strimlad nötbiff

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 631

GBR (GI) / port: 11

Recept: 2524 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 5%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 537 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Såtös > Äts ej

Så pannsteks biff > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Finhacka lök och skiva svamp. Skär köttet i strimlor. Förbered sallad.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  3. Hetta upp matfett i panna eller gryta på hög värme och bryn sedan köttstrimlorna hastigt i ett par minuter. Rör om.
  4. Sätt ner spisvärmen och tillsätt lök och champinjoner. Låt steka i ytterligare cirka 5 minuter. Salta och peppra.
  5. Tillsätt crème fraiche och tomatpuré (vänta med senapen). Sänk värmen och låt småkoka i cirka 3 minuter, tills såsen blir simmig, lätt tjock. Smaka av med citronjuice och senap.

Kockens kommentar

Släkten Stroganoff = rik köpmannasläkt ända från början av 1400-talets Ryssland, senare adlad. Greve Paul Stroganoff, rysk diplomat på 1800-talet, lär vara upphovsman till receptet. Enligt ryktet var han i Sibirien och köttet var så hårt fruset att det bara gick att hugga i bitar. Enligt originalet skall det vara biff i rätten, men annat nötkött förekommer i olika recept till exempel innanlår. Numera förekommer även griskött som i receptet Korv stroganoff.

Jämför

Korv stroganoff

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem