St. Patricks Corned Beef and Cabbage, kokt oxbringa med kål
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Kockskolan:

 

Så kokas oxbringa >

 

 

Laga bindvävsrikt kött >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

St. Patricks Corned Beef and Cabbage, kokt oxbringa med kål

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 573

GBR (GI) / port: 4

Recept: 4580 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 7%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 465 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så kokas oxbringa > Äts ej

Laga bindvävsrikt kött > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim + 3 tim )

Se film, klicka på "Food Wishes" under bilden.

  1. Skölj bringan ordentligt. Lägg köttet i rymlig gryta och täck med vatten.
  2. Koka upp och skumma av väl (Läs mer > Så skummar man).
  3. Ansa och grovskär lök, morötter och selleri. Tillsätt detta, pepparkorn, lagerblad och salt (inget salt om köttet är rimmat).
  4. Låt köttet sjuda (lättkoka) under lock i cirka 3 timmar tills det går lätt att sticka in en gaffel.
  5. Borsta ren eller skala potatis. Halvera stora potatisar. Dela vitkålshuvudet och skär bort rotstocken. Dela i stora bitar. Tillsätt potatis och kål i grytan den sista halvtimmen av koket. Lägg på lock och koka färdigt.
  6. Ta upp köttet och låt vila en stund. Skär bort ytligt fett. Skiva och servera med potatis och kol från grytan.

Kockens kommentar

Klassisk irländsk kötträtt. St. Patrick = irländskt skyddshelgon som levde runt 400-talet på Irland. Corned beef = saltat/rimmat kött. Cabbage = vitkål. Läs mer > Så kokas oxbringa.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem