Persiljesmör, Beurre maître d´hôtel
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal skivor: 8

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Persiljesmör, Beurre maître d´hôtel

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 670

Kcal / portion: 91

GBR (GI) / port: 0

Recept: 730 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 75%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 14 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

...

Skapat av
Julia Child

Tillagning

  1. Låt matfettet bli rumsvarmt. Finhacka persilja.
  2. Rör smöret ordentligt utan smaksättare tills luftigt och krämigt. Smöret kan röras med elektrisk visp, stötas i mortel, eller röras en bit i taget med träslev.
  3. Rör ner smaksättare lite i taget. Smaka av.
  4. Rulla in smöret i aluminiumfolie till en stav av 5-kronas bredd. Lägg i kylskåp i 1 timme eller mer tills fast konsistens. Alternativt snabbkyl i frysen. Smöret kan också frysas för framtida bruk.

Kockens kommentar

"Hovmästarens smör" är klassiskt aromsmör och det mest använda aromsmöret tillsammans med vitlökssmör. Originalet består av rört smör blandat med hackad persilja, citronjuice, salt och peppar. Läs mer > Om aromsmör.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem