Aromsmör, kryddsmör
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal skivor: 8

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Aromsmör, kryddsmör

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 651

Kcal / portion: 98

GBR (GI) / port: 0

Recept: 781 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 69%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 7%

Portionsvikt: 15 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (10 min + 1 tim )

  1. Låt matfettet bli rumsvarmt. Hacka och förbered kryddning.
  2. Rör smöret ordentligt utan smaksättare tills luftigt och krämigt. Smöret kan röras med elektrisk visp, stötas i mortel, eller röras en bit i taget med träslev.
  3. Rör ner smaksättare lite i taget. Smaka av.
  4. Rulla in smöret i aluminiumfolie till en stav av 5-kronas bredd. Lägg i kylskåp i 1 timme eller mer tills fast konsistens. Alternativt snabbkyl i frysen. Smöret kan också frysas för framtida bruk.
  5. Aromsmör passar till stekt och grillat kött eller fisk, som fyllning i bakpotatis och som garnityr på kanapéer och sandwich. Läs mer > Om aromsmör.

Kockens kommentar

Mängd hackade örtbladkryddor eller torkade kryddor brukar vara 1-2 msk per 100 gram smör. Aromsmör kryddas nästan alltid med salt, peppar och citronjuice. Låt emellertid den personliga smaken få avgöra mängd och även val av smaksättare. Välj gärna krydda som redan ingår i rätten.


Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem