Almejas a la marinera, spanska små musslor i smakrik sås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 1

 

Kockskolan:

 

Om musslor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Almejas a la marinera, spanska små musslor i smakrik sås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 925

GBR (GI) / port: 6

Recept: 925 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 14%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 407 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om musslor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på "Carmen" under bilden.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala räkor. Fintärna skinka.
  2. Hetta upp matolja i stekpanna. Tillsätt lök och vitlök. Låt fräsa en liten stund för att bli glansig utan att bränna. Tillsätt mjöl och paprikapulver. Tillsätt också chili om så önskas.
  3. Koka: Tillsätt musslor vin. Salta och peppra. Tillsätt lite vatten vid behov. Låt koka några minuter tills musslorna har öppnat sig. Tillsätt skinka och musslor. Rör om.
  4. Servera med ett gott bröd till.

Kockens kommentar

I filmen tillsätts räkorna samtidigt med musslorna. Butiksräkor är redan kokta och blir sega vid längre kokning, de behöver bara värmas upp och bör därför tillsättas mot slutet. Hjärtmusslor kan ersättas med venusmusslor. Läs mer, klicka på ingredienserna.

Alternativ

Almejas a la marinera utan sås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem