Almejas a la marinera, vinkokta små musslor utan sås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om musslor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Almejas a la marinera, vinkokta små musslor utan sås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 247

GBR (GI) / port: 0

Recept: 988 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 6%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 191 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om musslor > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Tvätta musslorna i en bunke med saltat vatten och lite mjöl. Låt ligga cirka 10 minuter (så att de "spottar" ut sanden). Upprepa gärna proceduren.
  2. Skala och finhacka chili och persilja.
  3. Stek chili och persilja med olivolja i en kastrull på medellåg värme i cirka 1 minut. Tillsätt musslorna och häll över vinet. Låt koka på hög värme i 3 minuter (eller tills musslorna öppnar sig). Salta och peppra.
  4. Lägg upp på fat och servera tillsammans med en citronskiva.

Kockens kommentar

Almejas a la marinera = småmusslor på sjömannens vis. Vanligen hjärt- eller venusmusslor (läs mer > Om musslor). Klassisk rätt i Spanien som vanligtvis serveras i smakrik sås. Se recept via länk nedan.

Alternativ

Almejas a la marinera med sås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem