Kryddstark bräserad oxsvans
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas oxsvans >

 

 

Om bräsering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kryddstark bräserad oxsvans

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 618

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2471 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 6%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 602 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas oxsvans > Äts ej

Om bräsering > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 3 tim )

Se film, klicka på "Gordon" under bilden.

  1. Förbered: Ansa och grovhacka grönsakerna till grytan. Variera enligt eget önskemål. Det som står i ingredienslistan är det som används i filmen.
  2. Pudra svansbitarna med vetemjöl.
  3. Bryn: Hetta upp olja och/eller smör i gryta. Lägg i köttet och bryn bitarna runt om. Lägg över på fat.
  4. Bryn grönsakerna.
  5. Gryta: Tillsätt svansbitarna och kryddor. Häll på kycklingbuljong till drygt hälften, men inte så att det täcker. Lägg på lock och låt sjuda på svag värme tills mört. Köttet skall lätt kunna lossas från benet. Det tar cirka 3 timmar. Kontrollera att det inte kokar tort i grytan.
  6. Tillbehör: Skölj av rädisorna. Riv av ätbara blad och lägg i en serveringsskål. Dela hälften av rädisorna på mitten och lägg alla i skålen. Salta och peppra. Häll på olivolja. Blanda. 

Kockens kommentar

Oxsvans är en underskattad vara. Prisvärt, lättlagat och mycket gott (läs mer, klicka på ingrediensen). Klassiskt är oxsvanssoppa (läs mer > Så lagas oxsvans). Se recept via länk nedan.

Alternativ

Klassisk oxsvanssoppa

Oxsvans tagine

Oxsvansragu

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem