Grilled skirt steak, grillad bringfäste med bönfrikassé
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så grillas nötstek >

 

 

Om frikassé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grilled skirt steak, grillad bringfäste med bönfrikassé

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 176

Kcal / portion: 537

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2150 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 10%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 305 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så grillas nötstek > Äts ej

Om frikassé > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på "Gordon Ramsay" under bilden.

  1. Förbered tillbehör enligt eget önskemål.
    Nedan redovisas Gordon Ramsays förslag. Rumstemperera köttet. Hetta upp grillen.
  2. Chimichurri är en argentinsk oljedressing till grillat kött eller fisk. Se separat recept via länk nedan, om sådan önskas. 
  3. Bönfrikassé (enligt filmen): Tärna chorizo, skala och finhacka lök och vitlök. Skölj bönor och låt rinna av, hacka mangold. Stek korven, tillsätt lök och vitlök och låt steka en liten stund. Tillsätt bönor, kycklingbuljong och mangold. Låt koka samman. Tillsätt några klickar smör mot slutet.
  4. Kött: Putsa, skölj av och torka av köttet. Snitta köttet lätt varje centimeter på båda sidor för att göra det mer lättuggat och så att kryddorna tränger in bättre. Olja in köttet.
  5. Krydda med salt och andra kryddor enligt eget önskemål. I filmen används "epilette" som är en röd fransk AOC-klassad chilifrukt (läs mer, klicka på ingrediensen). Eller använd kajennpeppar.  
  6. Grilla: Lägg köttet på mycket het direkt värme. Grilla två (tre) minuter på var sida. Ta av köttet och låt vila i minst 15 minuter.

Kockens kommentar

Bringfäste är kossans magmuskler, vilket även gäller njurtapp. Ett okänd köttstycke i Sverige, men mycket uppskattat i många andra länder. Köttet är smakrikt och prisvärt. Kan beställas hos köttspecialist. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Passar till

Chimichurri sauce

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem