Jambon de Persil - skinkaladåb
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om inkokning, aladåb >

 

 

Om fondgelé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Jambon de Persil - skinkaladåb

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 69

Kcal / portion: 202

GBR (GI) / port: 0

Recept: 807 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 2%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 291 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om inkokning, aladåb > Äts ej

Om fondgelé > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min + 10 tim )

  1. Finhacka persilja. Lägg gelatinblad 5 minuter i kallt vatten. Skär skinkan i bitar.
  2. Värm vatten+fond+sherry tills fingevarmt (37ºC). Tillsätt gelatinblad och rör om tills gelatinet smält helt och hållet.
  3. Blanda ner rikligt med hackad persilja.
  4. Lägg skinkan i en skål/bunke och häll på gelatin­blandningen. Sätt i kylskåp (över natt), tills den stelnat.

Kockens kommentar

Jambon de Persil är klassiskt franskt recept på rester av skinka. Utmärkt när man tröttnat på julskinkan. Passar som ensamrätt med kokt potatis och gurka eller inlagda rödbetor, på buffé eller som smörgåspålägg.

Aladåb heter i Frankrike "aspic" vilket även gäller i de flesta andra länder. En fransk "à la daube" är en köttgryta. Läs mer > Om inkokning, aladåb.

Andra aladåber

Klassisk fiskaladåb

Matjestarte, sillaladåb

Krabba kabaré, skaldjursaladåb

Vegetarisk grönsaksaladåb

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem