Asiagurka, syltgurka på gammalt vis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal dl: 10

 

Kockskolan:

 

Om inlagd gurka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Asiagurka, syltgurka på gammalt vis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 46

Kcal / portion: 48

GBR (GI) / port: 2

Recept: 479 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 105 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om inlagd gurka > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skala gurka. Skär på längden och gröp ur kärnhuset med en sked. Skär i bitar. Skala ingefära och skär i bitar. Lägg i kastrull.
  2. Tillsätt vatten, ättika, socker, kanel och ingefära. Låt koka upp. Rör om så att sockret löser upp sig. Ta av från värmen och låt svalna.
  3. Häll upp i burkar med tätslutande lock. Ställ kallt. Lång hållbarhet.
  4. Servera till en härlig köttgryta eller kötträtt.

Kockens kommentar

Gourmetmorsan: Den ligger där fortfarande, i mina föräldrars kök, den där receptboken från min mormor. Recepten skrivna med den finaste skrivstil, där några sidor sjunger på sista versen. Häromdagen hade mamma gjort ett recept ur just den här receptboken, och det var inlagt gurka med smak av kanel och ingefära. Åh det var såååå otroligt gott!

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem