Rein d´agneau de Bercy, lammnjure med ljus vitvinssås från Bercy
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Om njure >

 

 

Om inälvor >

 

 

ā la Bercy >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rein d´agneau de Bercy, lammnjure med ljus vitvinssås från Bercy

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 546

GBR (GI) / port: 12

Recept: 2185 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 454 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om njure > Äts ej

Om inälvor > Äts ej

ā la Bercy > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Förbered: Skala och hacka lök. Rensa och skiva svamp. Tärna sidfläsk. Ansa njure, ta bort hinnan och skär ut vitt njurfett (läs mer > Om njure). Skär i bitar. Skölj av i vatten.
  2. Ris: Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  3. Svamp: Hetta upp matfett i panna och bryn svampen 3-5 minuter tills den fått färg. Salta och peppra mot slutet. Lägg åt sidan.
  4. Njure: Lägg fläsk och njure i pannan och stek på medelhög värme. När köttsaft sipprar ur njurarna, vänd och stek ett par minuter till. Skaka då och då på pannan så att det inte bränns vid. Salta, peppra. Lägg åt sidan.
  5. Sås: Fräs löken glansig i matfett några minuter utan att bränna. Tillsätt vatten och fond, tomatpuré och ketchup i pannan. Rör om. Tillsätt lite matlagningsmjöl om tjockare sås önskas och låt småkoka cirka 3 minuter. Salta och peppra. Tillsätt svamp och kött.
  6. Låt allt bli varmt.

Kockens kommentar

Lammnjure kan bytas ut med grisnjure eller kalvnjure. Läs mer > Om njure.

Ā la Bercy
= som i Bercy, vilket är en stadsdel i sydöstra Paris. Bercy hade förr Europas största vinmarknad, vilket gett namn åt många välkända rätter som Entrecôte Bercy, Rein d´agneau de Bercy (lammnjure, se dito recept), Sole ā la Bercy (sjötunga), Oeufs de Bercy med flera. Till dessa serveras Sauce Bercy.

Alternativ

Sauce Bercy

Lammnjure i sherrysås

Bräserad kalvnjure i rödvinssås

Flamberad kalvnjure i madeirasås

Steak and kidney pie

Njurragu

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem