Cranberry sauce, tranbärssylt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal dl: 20

Muskot

2.0 

krm

Kryddpeppar mald

1.0 

tsk

Apelsin hel

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Cranberry sauce, tranbärssylt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 230

GBR (GI) / port: 17

Recept: 4596 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 0%

Kolhydrater: 51%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 106 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Muskot 2.0 krm 0%

Kryddpeppar mald 1.0 tsk 0%

Apelsin hel 0%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på "Food Network" under bilden ovan.

  1. Rensa och skölj av bären.
  2. Koka: Häll socker och vatten i en kastrull. Rör om och låt koka upp. Tillsätt bär och kryddor enligt egen smak (se kommentar). Låt småkoka i 10-15 minuter tills bären är mjuka och fått lagom konsistens enligt egen smak. Smaka av.
  3. Servera: Häll upp i serveringsskål eller i väl rengjorda burkar med lock. Servera sylten kall till mat eller dessert på motsvarande sätt som lingonsylt. I USA vanligt tillbehör till kalkon.

Kockens kommentar

I filmen smaksätts sylten med kanel, muskot och kryddpeppar men använd kryddning enligt egen smak. Okryddad blir sylten mer lik lingonsylt. Ett alternativ är att använda apelsinjuice i stället för vatten och tillsätta även i orange apelsinskal. Andra bär kan blandas med i sylten till exempel hallon. Mängd socker också enligt egen smak.

Cranberry sauce är för nordamerikanen vad lingonsylt är för nordeuropén. Tillagas och används på samma sätt. I Nordamerika odlas tranbär för tillverkning av tranbärssylt. Denna sylt skiljer sig dock från hemlagad i det att den är finmosad och geléaktig. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Alternativ

Lingonsylt

Rårörda lingon

Skandinavisk tranbärssylt

Rårörda tranbär

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem