Lövbiff prins Bertil
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så pannsteks kött >

 

 

Så lagas nötinnanlår >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lövbiff prins Bertil

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 486

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1943 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 6%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 311 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så pannsteks kött > Äts ej

Så lagas nötinnanlår > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 225ºC.
  2. Potatis: Skala potatis och skär den i klyftor och lägg i en ugnsform eller på plåt. Ringla över olja, salta och peppra. Baka potatisarna i ugnen i 20-25 minuter.
  3. Förbered sallad. Riv hårdost.
  4. Biffar: Bulta ut köttet till dubbel storlek med köttklubba eller knuten näve. Bulta försiktigt så att köttet inte spricker. Läs mer > Köttklubba. Lägg 2 msk ost på halva biffen och 2 msk senap på andra halvan. Vik dem dubbelt, tryck till kanterna. Salta och peppra.
  5. Halstra: Hetta upp (grill-)panna så att den blir riktigt het. Halstra, det vill säga stek köttet utan fett i cirka 15 sekunder på var sida. Salta och peppra.

Kockens kommentar

Prins Bertil (1912-1997) var prins av Sverige och hertig av Halland. Tidvis ställföreträdande regent. Pinsen hade stort intresse av idrott, motorsport och mat. Han har givit namn åt ett flertal rätter. Nära vän till Tore Wretman.

Passar till

Aromsmör

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem