Gästgivarbiff - fylld lövbiff med ugnsbakad klyftpotatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas nötinnanlår >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gästgivarbiff - fylld lövbiff med ugnsbakad klyftpotatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 437

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1749 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 384 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas nötinnanlår > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Sätt ugnen på 225ºC. 
  2. Potatis: Borsta potatisen ren och skär i klyftor. Lägg i ugnssäker form eller på plåt. Droppa över lite matolja och salta lätt. Baka potatisen i 20-25 minuter mitt i ugnen. Rör om någon gång.
  3. Tomater: Skiva tomater. Skala och grovhacka lök och lägg på tomaterna. Lägg upp på tallrik. Olja och salta lätt.
  4. Biffar: Bulta ut köttet till dubbel storlek med köttklubba eller knuten näve. Bulta försiktigt så att köttet inte spricker. Läs mer > Köttklubba. Finhacka lök och blanda med senap. Fördela på köttskivorna och vik dem dubbelt. Tryck till kanterna. Salta och peppra.
  5. Stek: Hetta upp matfett i panna på högsta värme och stek biffarna hastigt i högst 1 minut på var sida. Servera genast.

Kockens kommentar

Alternativa fyllningar:
1. Selleri och ädelost.
2. Skinka, basilika, svamp.
3. Ansjovis, lök, persilja.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem