Pärongelé
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal dl: 6

 

Kockskolan:

 

Om gelé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pärongelé

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 53

Kcal / portion: 64

GBR (GI) / port: 3

Recept: 386 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 120 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om gelé > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min + 10 tim )

  1. Lägg gelatinblad i lite kallt vatten. 
  2. Skala päron och äpple och ta bort kärnhus. Mixa dem med citronsaft i en matberedare eller med en stavmixer till jämn, fin puré.
  3. Blanda moset med sambal oelek och gelatin­bladen. Rör om tills gelatinbladen smält. Vill de inte smälta, värm på lätt.
  4. Häll massan i en flat bred form och ställ in i kylskåpet över natt, så att den stelnar.
  5. Vänd upp och ner på formen och skär i tärningar.

Kockens kommentar

Gelén passar till allehanda kötträtter, även till olika köttsmörgåsar.

Alternativ

Passar till: Örtgravad älgfilé

Gelé grundrecept

Äppelgelé

Vinbärsgelé

Rönnbärsgelé

Mintgelé

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem