Oxfilé med rostade rotfrukter, färskost med örter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Olivolja

3.0 

msk

Färskost

100.0 

gram

Salt och vitpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Oxfilé med rostade rotfrukter, färskost med örter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 591

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2366 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 9%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 358 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Olivolja 3.0 msk 14%

Färskost 100.0 gram 12%

Salt och vitpeppar 0%

...

Skapat av
Matidag

Tillagning

  1. Ugn 200°C. Skrubba och dela potatisen, rotsellerin och morötterna grovt. Skala och dela löken. Blanda med olivolja, salt och vitpeppar i en ugnsform.
  2. Rosta ca 40 minuter i mitten av ugnen se till att potatisen ligger med snittytan uppåt så fastnar den inte. Ta ut allt när dom är mjuka sänk ugnen till 150°C.
  3. Bryn köttet i smör. Sätt in pannan i ugnen och låt gå ca 10 minuter, känn på köttet med ett finger är det samma motstånd som hakan är medium.
  4. Lägg upp rotfrukterna på tallrikar och lägg köttet ovanpå. Toppa med en klick färskost, garnera med grönt. Ett rött vin från Sydamerika gjort av druvan Cabernet sauvignon är gott till.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem