Lågtempererad rostbiff med tomater
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så ugnslagas rostbiff >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lågtempererad rostbiff med tomater

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 238

GBR (GI) / port: 0

Recept: 952 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 3%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 220 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så ugnslagas rostbiff > Äts ej

...

Skapat av
Arla

Tillagning (1 tim 40 min )

  1. Rumstemperera köttet i god tid. 6 timmar för 1 kilo, 8 timmar för 2 kilo.
  2. Sätt ugnen på 125°C. Låt den bli ordentligt varm. 
  3.  Bryn köttet i stekpanna runtom i smör-rapsolja.
  4. Salta och peppra köttet runtom och krydda med färsk timjan. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttets tjockaste del.
  5. Lägg över i en ugnssäker form. Lägg kvisttomater och lagerblad bredvid köttet.
  6. Stek i mitten av ugnen tills köttermometern visar 55-60°C. För rött kött 50°C. Tidsåtgång, se kommentar nedan. 
  7. Ta ut köttet men låt tomaterna vara kvar. Låt köttet vila i minst 20 minuter.
  8.  Höj ugnsvärmen till 250°C och stek tomaterna ytterligare 10 minuter.

Kockens kommentar

Beräkna tidsåtgång för rostbiff tillagad i 125°C:
* Röd kärna (kärntemperatur 50°C) = 60 min/kilo.
* Rosaröd (kärntemperatur 55°C) = 70 min/kilo.
* Medium rosa (kärntemperatur 60°C) = 80 min/kilo.
Förutsätter att köttet tempererats. Kylskåpskallt kött tar närmare 1 timme extra tillagningstid. Läs mer > Så ugnslagas rostbiff.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem