Kall rostbiff med senapsrostade rotsaker, ansjovis och inlagd svamp
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så ugnslagas nötstek >

 

 

Så ugnslagas rostbiff >

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kall rostbiff med senapsrostade rotsaker, ansjovis och inlagd svamp

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 692

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2769 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 8%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 505 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så ugnslagas nötstek > Äts ej

Så ugnslagas rostbiff > Äts ej

Om innertemperaturer > %

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim + 24 tim )

  1. Dag 1: Sätt ugnen på 100°C.
  2. Salta rostbiff och bryn den väl i smör och olja. Sätt i termometer till mitten av köttet. Ställ in i ugn och stek till 57°C kärntemperatur (innertemperatur). Tag ut och kyl steken.
  3. Dag 2: Sätt ugnen på 200°C.
  4. Skala rotsaker och skär i grova bitar. Lägg i ugnsfast form tillsammans med olja, vinäger, senapsfrön och honung. Ställ in i ugnen i cirka 25 minuter. Rör om då och då.
  5. Hacka anjovisfiléer fint. Skär gräslök fint. Blanda med creme fraiche.
  6. Koka upp svamp med enbär, timjan och lagen. Koka i 5 minuter. Låt svalna i lagen.
  7. Skiva rostbiffen tunt.
  8. Blanda rotsakerna med citronskal, och plockad bladpersilja. Lägg på ett fat eller på tallrik. Sedan rostbiff. Ringla över cremen. Avsluta med några svampar.

Kockens kommentar

Anjovis till kött är en klassisk smaksättare, gott i gräddsås, ett måste i slottstek.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem