Andbröst med madeirasås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så ansas fågel >

 

 

Så tillagas sjöfågel >

 

 

Tillagningstider fågel >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Andbröst med madeirasås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 215

Kcal / portion: 597

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2387 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 15%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 278 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så ansas fågel > Äts ej

Så tillagas sjöfågel > Äts ej

Tillagningstider fågel > Äts ej

...

Skapat av
Äleby Gård

Tillagning (45 min )

  1. Fågeln skall vara mörad (läs mer > Så möras fågel), flådd och passad (läs mer > Så ansas fågel). Skär ut bröstfiléerna.
  2. Tillbehör: Förbered tillbehör enligt eget önskemål, förslagsvis ugnsstekta rotsaker eller broccoli, syltad paprika eller svartvinbärsgelé.
  3. Förvärm ugnen på 150°C. 
  4. Bryn: Salta och peppra andbrösten. Hetta upp stekpanna med lite olja/smör. Bryn brösten runt om.
  5. Ugnslaga: Lägg i ugnsform med skinnet uppåt med stektermometer instucken och folie över. Låt köttemperaturen gå upp till 57°C. Det tar cirka 15 minuter. Ta ut och täck med folie igen.
  6. Sås: Skär äpplen i klyftor. Låt äppelklyftorna och katrinplommon puttra i lite vatten och en buljongtärning så att frukten blir mjuk. Häll över skyn i en ny kastrull. Mosa ner fruktköttet till kastrullen genom en sil.
  7. Tillsätt steksky, vispgrädde och madeira. Rör ner majsstärkelse uppvispat med lite kallt vatten. Låt såsen få ett uppkok. Smaksätt därefter såsen med salt, peppar, gelé och eventuellt lite mer madeira.

Kockens kommentar

Vildfågel skall vara genomstekt men inte mer. Är resultatet torrt kan det bero på för lång tillagningstid. Är det både torrt och segt beror det snarare på att råvaran inte hanterats på rätt sätt och/eller att det är en gammal fågel. Läs mer > Så möras fågel.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem