Havtornsmarmelad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal deciliter: 12

Pektinprov >

 

 

Passervagga >

 

 

Om vattenförändringar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Havtornsmarmelad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 216

Kcal / portion: 270

GBR (GI) / port: 15

Recept: 3236 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 3%

Kolhydrater: 44%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 125 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Pektinprov > Äts ej

Passervagga > Äts ej

Om vattenförändringar > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skölj och rensa bären.
  2. Koka bär och vatten cirka 5 minuter under lock. Tillsätt syltsocker och rör om. Låt koka i ytterligare cirka 7 minuter utan lock.
  3. Gör eventuellt ett pektinprov (se dito).
  4. Passera massan i passervagga eller i ett pastasåll (läs mer > Passervagga).
  5. Konservering: Om sylten skall långtidsförvaras månadsvis tillsätts natriumbensoat för att undvika mögelbildning. Blanda ut medlet i lite marmelad och rör sen ner det i resten av marmeladen.
  6. Förvara: Häll upp i väl rengjorda burkar med lock. Fyll ända upp till kanten. Förslut och låt svalna. Ställ mörkt och svalt eller kallt.
  7. Passar som smörgåspålägg eller till mat.

Kockens kommentar

För det mesta behövs mindre mängd vatten eller inget alls. Kan kokas med lika delar bär och syltsocker som sjudes 3-5 minuter. Bären mosas och silas. Skrapa av under­kanten av silen.

Vattenreduktion = avdunstad vattenmängd. Reduktionen anges för att få rätt mängd färdiglagad marmelad och korrekta näringsvärden (läs mer > Om vattenförändringar).

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem