Bräckt kokt oxbringa, klassisk restmat
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så kokas oxbringa >

 

 

Läs om Tore Wretman >

 

 

Svensk husmanskost >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bräckt kokt oxbringa, klassisk restmat

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 844

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3374 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 10%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 495 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så kokas oxbringa > %

Läs om Tore Wretman > Äts ej

Svensk husmanskost > %

...

Skapat av
Tore Wretman

Tillagning

Bilden = Grillad rimmad oxbringa med stuvad spetskål. Se film, klicka på Atria under bilden. Det receptet avviker från det här redovisade receptet.

  1. Kall kokt oxbringa skärs i skivor och steks hastigt i smör.
  2. Tillbehör: Uppvärmda tillbehörsrester, eller stekt skivad lök (1/portion) till färskkokt oxbringa och stuvad potatis till kokt rimmad oxbringa (se recept via länk nedan).

Kockens kommentar

Detta är klassisk restmat tillrett av kokt oxbringa från tidigare måltid av färskkokt eller kokt rimmad oxbringa. Som tillbehör användes naturligtvis även eventuella överblivna sådana. Till bräkt färskkokt bringa föreslår Tore Wretman i sin bok Svensk Husmanskost stekt tunt skivad lök och till bräkt rimmad oxbringa föreslås stuvad potatis. Läs mer > Svensk Husmanskost.

Oxbringa tar lång tid att koka, se recept via länk nedan. Eventuellt kan man hitta färdiglagad sådan i butik, vilket använts på bilden. Se film på detta recept, klicka på Atria under bilden.

Tillhörande recept

Kokt rimmad oxbringa

Stuvad potatis

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem