Sukiaki kasai style - japansk nötköttsrätt i panna
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om sukiyaki >

 

 

Om nudlar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sukiaki kasai style - japansk nötköttsrätt i panna

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 566

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2263 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 3%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 493 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om sukiyaki > Äts ej

Om nudlar > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

Förberedelser:

  1. Nudlar: Koka upp vatten, lägg i nudlarna i någon minut. Ta upp, skölj i kallt vatten och låt rinna av väl.
  2. Tofu: Stek tofu i torr panna på båda sidor så att den får lite färg. Gäller inte om grillad tofu (yaki dofu) inhandlats. Skär i halvstora tjocka bitar.
  3. Kött: Skär köttet i så tunna skivor som möjligt.
  4. Lök: Skär lök i 4 centimeters bitar. Använd bara den vita delen.
  5. Grönt och svamp: Rensa och grovskär/dela i större bitar.
  6. Sås: Blanda ingredienserna och koka ner den något till lätt simmig sås.
  7. Ägg: Knäck ett ägg i en soppskål till var gäst. Vispa upp med en gaffel.

Tillagning:

  1. Sätt en stor stekpanna på högsta värme. Fetta in botten och kanter med späck eller smör.
  2. Strö lite socker i pannan. Stek hälften av köttet någon minut tills de fått lite färg. Tillsätt lite sås och stek vidare. Vänd köttet. När allt kött blivit brunt serveras det till gästerna i äggskålen.
  3. Fortsätt stek i omgångar övriga ingredienser inklusive resten av köttet. Stek ingredienserna vid sidan av varandra i en överfylld panna. Strö över socker och tillsätt rikligt med sås. Vänd ingredienserna ofta i pannan och stek några minuter. Servera allteftersom det blir klart.
  4. Servera gärna japanskt grönt te och sake till maten.

Kockens kommentar

Kansai style innebär att man först steker kött med lite socker och sås, därefter övriga ingredienser. Kanto style innebär att tillaga alla ingredienser vid sidan av varandra i en extra stor stekpanna. De båda stilarna kan ses på film, se > Om sukiyaki.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem