Bulgogi, koreanskt eldkött
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så pannsteks entrecote >

 

 

Om kimchi >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bulgogi, koreanskt eldkött

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 654

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2615 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 10%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 319 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så pannsteks entrecote > Äts ej

Om kimchi > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Skiva entrecote tunt, strimla köttet. Skär salladslök i tunna skivor. Pressa vitlök.
  2. Marinering: Blanda marinad och tillsätt köttet. Låt stå i cirka 2 timmar. Rör om efter en timme.
  3. Hetta upp matolja i stekpanna på hög värme. Snabbtstek köttet ett par minuter.
  4. Servera med glasnudlar eller ris, sallat och eventuellt lite kimchi.

Kockens kommentar

Bulgogi betyder eldkött vilket inte syftar på rättens kryddighet utan på tillagningssättet, rätten är inte kryddstark. Tunt skivat, strimlat kött marineras och grillas över glödande träkol. Till rätten serveras ris eller nudlar och andra tillbehör i skålar gärna salladsblad av olika slag. Bulgogi är en klassisk koreansk rätt av marinerat, finare nötkött med ursprung från 500-talet. Förekommer även tillagad av kyckling (dak bulgogi) och fläsk (dwaeji bulgogi). Rätten har spritts till andra asiatiska länder bland annat till Japan där den benämns yakiniku (se dito recept). Det marinerade köttet kan sparas en vecka i kylskåp.

Alternativ

Yakiniku

Hemlagad kimchi

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem