Wokad ingefärsbiff med basilika
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

t.ex. jasminris

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Wokad ingefärsbiff med basilika

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 659

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2634 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 6%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 421 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 34%

t.ex. jasminris 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min + 35 min )

  1. Marinera: Skär köttet i strimlor och lägg i en skål. Tillsätt fisksås och socker och låt köttet marinera i minst 30 minuter.
  2. Koka ris enligt förpackning, cirka 30 minuter.
  3. Skala och riv ingefära, skiva chilifrukt, skala och finhacka vitlök och schalottenlök.
  4. Woka: Hetta upp (wok-)panna med olja på högsta värme. När fettet är rykande hett, fritera basilikabladen i cirka 1/2 minut, tills de blivit krispiga men inte brända. Ta ur bladen och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Häll bort lite del av fettet ur woken. Tillsätt kött, ingefära, chili, vitlök och schalottenlök och woka i 3-5 minuter under omröring. 
  6. Smaksätt med citronjuice, salt och peppar.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem